2009. január 14.

A legnehezebb dolog

Ez az emberi képesség, melyre legnehezebben tehetünk csak szert, ez a tulajdonság, mely ellen lényünk legtitkosabb ösztönei lázadoznak, mert halandók vagyunk, mert idõnk kimért, mert csillagunk lefut: ez a legfájdalmasabb kötelesség, önmagunkkal, sorsunkkal s annak legmélyebb értelmével, munkánkkal szemben. Nincs igazi alkotás végtelen, az ember legtitkosabb alkata fölött úrnak maradni tudó türelem nélkül. Mert az alkotás soha nem bûvészmutatvány, villámgyors kunszt, sanzsé-passzé*, a cilinderből nem tud az alkotó műveket elõhúzni. Nemcsak a lángész: türelem maga a mű is türelem, az organikus fejlődés türelme, a visszatartás és érlelés csodája. Megtanulni a türelmet, életben és munkában, annyi, mint megtanulni a Teremtő titkát. Magold csak ezt a leckét, te nyugtalan és halandó.
(Márai Sándor: Füveskönyv)

Hallgass a szívedre


Hallgass a szívedre.
Az mindent tud, mivel a világlélekből jött,s egyszer majd oda fog visszatérni.Ahol a szíved van, ott a kincsed.A szívedet sosem tudod elhallgattatniA szíved elől sosem menekülhetsz el.Mi, emberi szívek meghalunk a félelemtől, ha csak rágondolunka szeretett lényre, aki örökre elmegy, vagy arra a pillanatra,amikor meghiúsul a várakozás..Vagy arra a kincsre, amely ahelyett, hogy előkerülne -rejtve marad -és akkor nagyon szenvedünk!/Paulo Coelho/

Sose add fel


Sose add fel.
Bármi történjék is, ne add fel.
Erősítsd meg szíved.
Országodban túl sok energiát fordítanak az ész fejlesztésére, ahelyett, hogy szívüket edzenék.
Légy együtt érző, a barátaidon kívül mindenki mással is. Légy együtt érző, dolgozz lelked és egyben a világ békéjéért. Dolgozz a békéért, és hallgass rám: sose add fel. Nem számít mi folyik körülötted, nem számít mi történik, Sose add fel.
/Tenzin Gjaco/